FAQ/klantenservice

Ruchhout.nl  is een onderdeel  van VOF Lako interieurs
LaKo interieurs
Janssenlaan 10-10
9207 JD  Drachten
info@ruchhout.nl
Tel: 0512-355398  ( maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00)
Fax: 0512-355341
Bank: 68.33.83.604
IBAN: NL13 INGB 0683.3836.04
KVK inschrijf no: 01143361
BTW no: NL8203.13.671. B01

Contact

Heeft u vragen over onze producten, heeft u een eigen ontwerp of ontvangt u graag een offerte? Via info@ruchhout.nl wordt uw vraag altijd snel beantwoord. Hoewel wij de voorkeur geven aan, en het beste bereikbaar zijn via de mail, is persoonlijk contact ook mogelijk via 0512-355398 op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur.

Onze site is onze showroom, maar als u graag een keer wilt kijken bij ons in de werkplaats is dat op afspraak zeker mogelijk.

Over Ruchhout.nl

Rûch hout spreek uit roeg hout is fries voor ruw hout. Rûchhout.nl is een onderdeel van Lako interieurs. Wij zijn gespecialiseerd in houten meubels welke in onze eigen fabriek gemaakt worden. Een echt Hollands product dus. Maatwerk duur? Bij ons niet. Wij vervaardigen onze meubels veelal uit Noord-en Midden- Europees vuren hout.

Enkele van onze specifieke eigenschappen:

 • Duidelijke offerte
 • Ontwerpen in 3D
 • Levertijd maatwerk Max 3 weken, vaak binnen 1 week.
 • Flexibel product qua uitvoering, maat en kleur
 • Gunstige prijsstelling
 • Verwerken van verantwoord en gecertificeerde houtsoorten.
 • Afspraak is afspraak
 • Toch klacht?? Snelle oplossing, wij streven naar 100 % tevreden klanten.

Bestellen of offerte

Bij ons kunt u bestellen of een offerte aanvragen via de mail. Waarom op deze manier? Wij denken niet standaard, maar klantgericht en in oplossingen. Zo kunnen we alle kanten op met ons product. Denk dan aan uitvoering, maat, afwerking, kleur, etc. We omschrijven dit duidelijk in een offerte of we doen er een professionele 3d schets bij, zodat alles duidelijk voor u is voordat u bestelt.

Werkwijze stappenplan

 • U geeft uw wensen via de mail
 • Wij sturen u een offerte waarin alles duidelijk is beschreven
 • Indien u akkoord gaat sturen wij u een orderbevestiging
 • Wij sturen voor aflevering een factuur welke u kunt overmaken via ideal
 • Uw bestelling wordt aangeboden aan de bezorger en wordt bij u afgeleverd.

Betaling.

U kunt uw bestelde artikelen  betalen middels bankoverschrijving, of u kunt dit onder rembours aan de chauffeur betalen. Bij betaling onder rembours wordt wel een toeslag berekend. Voor artikelen die speciaal voor u op maat gemaakt worden, kunnen wij een vooruit betaling van 50% vragen.

Prijzen

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21 % B.T.W.

Levertijd.

De levertijd van printen op hout is c.a. 10 dagen en voor onze meubels is  2 weken. In de offerte of bevestiging geven wij de exacte levertijd aan.

Wat doet Lako interieurs?

Lako interieurs adviseert, ontwerpt en realiseert winkelinterieur voor elk type bedrijf, of het nu een winkel van 20 m2 is, of voor een landelijke Retail organisatie. Wij zijn gespecialiseerd in houten winkel inrichting, Daarnaast leveren wij ook o.a. Unirack USA en Tegomtall stellingen. Onze specialisatie ligt bij tuincentra en bloemenwinkels zowel in Nederland als daarbuiten. Een grote referentie voor ons is GroenRijk tuincentrumformule waar wij alle presentatiemeubels en routing verzorgen.

Zoekt u winkelinterieur? Kijk eens op. www.lako-interieurs.nl

Hout en Karakter

Hout is een natuurproduct, onze meubels worden meestal uit een goede C kwaliteit vurenhout gemaakt. Het heeft wel de uitstraling van steigerhout, maar het is het niet. Onze kwaliteit vuren is beter en duurzamer dan steigerhout. Steigerhout. Wij werken onze meubels af door middel van schuren (geen grote splinters) en het afronden van de scherpe kantjes. Omdat veel van onze meubels een fijn bezaagd of gezandstraald oppervlakte hebben zal het oppervlakte altijd wat ruw blijven als het product nog onbehandeld is.

Houten planken werken. Schotelen of kromtrekken van planken en het scheuren en krimpen van het hout is absoluut niet te voorkomen. Het bepaalt ook voor een groot gedeelte het karakter van het meubel. In onze productie houden wij hier zoveel  mogelijk rekening mee, zodat het kromtrekken zoveel mogelijk wordt tegen gegaan. Als uw voorkeur hier niet naar uit gaat  kunt u beter niet kiezen voor een houtproduct.

Vuren  fijnbezaagd of steigerhout

Het verschil is kwaliteit en duurzaamheid. De steigerplank wordt over het algemeen kort in de bouw gebruikt. Het hout wat hiervoor gebruikt wordt is vaak vurenhout wat uit gebieden komt waar bomen snel groeien (Zuid-Europa). Het vuren fijnbezaagd dat wij verwerken komt bij geselecteerde Zweedse houtzagerijen vandaan. Het hout heeft jaren langer nodig gehad om goed te kunnen groeien en is daardoor duurzamer dan steigerhout. Je kunt het vaak aan de jaarringen zien. Hoe dichter op elkaar des te duurzamer het hout.

Behandeling van het hout

Hoewel hout onbehandeld mooi kan vergrijzen, geven wij toch de voorkeur aan om uw meubel te behandelen. Dit verlengt de levensduur en wanneer u dit bij buitenmeubels jaarlijks herhaalt zult u jaren langer genieten van uw product.

Afwerking

Wij geven sterk de voorkeur aan dat de klant zelf het bestelde meubel afwerkt. In on assortiment hebben wij een hele mooie serie beitsen voor de buitenmeubels. Deze zijn op lijnoliebasis. Door verschillende lagen aan te brengen bepaalt u zelf de uiteindelijke kleur. Ook een transparante, slijtvaste laklaag op tafels is prima zelf te doen. Als professioneel bedrijf mogen wij alleen water gedragen verf gebruiken. Dit i.v.m. schadelijke stoffen die vrijkomen bij het spuiten en drogen. Voor buiten raden wij toch een beits aan op lijnolie of terpentine basis aan. De beits die wij leveren is op lijnolie basis. De lijnolie trekt het hout in en beschermt deze. Raadpleeg voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de bus of op deze website.

Toch graag gelijk een meubel in kleur? Informeer en wij komen er altijd met u uit.

Geschaafd, ruw, fijn bezaagd of geborsteld hout.

Geschaafd hout is glad qua oppervlakte. Ruw hout is aan 4 zijden ruw met kwasten en minder maatvast. . Fijn bezaagd zoals het hout wat wij gebruiken wordt herzaagd uit delen is minder ruw aan de oppervlakte, maatvaster en strakker te verwerken (steigerhout look). Wilt u echter iets unieks, dan is geborsteld hout misschien iets voor u. Wij hebben een speciale machine om hout te borstelen. Deze machine heeft 2 ronde walsen waar een borstel aan zit. De eerste is van staaldraad om het zachte hout tussen de nerven weg te halen. De tweede borstel schuurt het weer een beetje zodat er geen splinters ontstaan. Hierdoor krijgt u het effect van gezandstraald hout.

Productieproces

In onze eigen moderne werkplaats maken wij de meubels voor onze klanten. Wij ontwikkelen de meubels zo, dat deze op simpele manier te fabriceren zijn en dat wij niet een heel uitgebreid machinepark nodig zijn. Hiermee kunnen wij de kosten voor het eindproduct laag houden. Wij besteden, ondanks het vaak ruwe karakter van de meubels, veel aandacht aan gebruik en de afwerking. Mocht u dit eens een keer met eigen ogen willen zien dan is dat uiteraard mogelijk na het maken van een afspraak.

Garantie

Op al onze houten meubels zit 1 jaar garantie, mits deze goed behandeld zijn. U zult echter jaren van uw meubel kunnen genieten als deze  jaarlijks na behandeld worden. Op barbecues en elektro-apparatuur geld de fabrieks garantie. Wij hopen dat u niet van de garantie gebruik hoeft te maken, maar mocht dit toch gebeuren kunt u ons natuurlijk informeren via email (info@ruchhout.nl). Wij zorgen dan voor een correcte afhandeling. U dient hierbij wel het aankoopbewijs te overleggen.

Wet kopen op afstand / retour

Deze regel is speciaal voor de bescherming van de consument en houdt in dat u zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen een besteld artikel retour mag sturen. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan betaalt u alleen de verzendkosten voor het retour zenden. U dient wel te zorgen dat de artikelen netjes en indien mogelijk in de originele verpakking(en) zit, en als nieuw verkoopbaar moeten zijn. Binnen 7 dagen na ontvangst en beoordeling wordt het aankoopbedrag op uw rekening terug gestort. Voor artikelen die speciaal voor u gemaakt worden, of artikelen die u al behandeld heeft geldt dit herroepingsrecht niet.

Een klacht en nu?

Wij doen er alles aan om uw bestelling zo snel en goed mogelijk af te handelen. Ondanks onze inspanningen kan het voorkomen dat er iets niet gaat zoals gepland. Indien u een klacht mocht hebben zullen wij er alles aan doen om deze naar tevredenheid op te lossen.

Om uw klacht bij ons kenbaar te maken verzoeken wij u ons een email te sturen. U kunt dit doen door een email te sturen naar info@ruchhout.nl. Vergeet u daarbij niet om een duidelijke omschrijving van de opmerking en/of klacht te geven. Vermeld s.v.p. ook het ordernummer van uw bestelling. Na ontvangst van uw bericht zullen wij uiterlijk binnen 48 uur contact met u opnemen om tot een oplossing te komen.

Wij zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Indien u vindt dat de klacht niet op een correcte manier is afgehandeld kunt een klachtenprocedure opstarten door op de volgende link te klikken. De uitslag van deze onpartijdige geschillencommissie is voor beide partijen bindend. Voor meer informatie kunt u ook onze algemene voorwaarden raadplegen.

Bezorgen

Onze meubels worden compleet gemonteerd thuis geleverd, tenzij dit anders in de omschrijving is beschreven. Bedenkt u ook van te voren of een artikel door uw deur past. Om de transportkosten zo laag mogelijk te houden versturen wij vaak onze producten  via een transportbedrijf. Veel van onze artikelen versturen wij via Transmission. Wij houden u op de hoogte wanneer wij een artikel gaan versturen en middels track en trace kunt u uw bestelling volgen. Zij leveren echter tot aan de eerste deur op de begane grond en monteren de meubels niet voor u af. Wilt u graag dat het op de juiste plek gemonteerd afgeleverd wordt? Natuurlijks is dat mogelijk. Informeer hier gelijk naar bij de bestelling

Bezorgkosten

Wij vermelden de bezorgkosten altijd op de offerte. Wij kiezen ervoor om de transportkosten niet bij de prijs van het product in te doen. Dit is transparant en duidelijk. Bovendien zijn er klanten die liever de bestelde producten zelf komen halen. De transportkosten zijn ook de werkelijke kosten die een vervoerder ons berekend. Hiervoor hanteren wij geen toeslag. Bovendien bekijken we wat voor vervoersmethode voor u het goedkoopste zal zijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen ( MVO).

Wij dragen ons steentje bij door alleen gecertificeerd hout te verwerken. Onze leveranciers zijn of FSC gecertificeerd of PEFC gecertificeerd. Daarnaast werken wij met materialen die weinig tot geen schadelijke uitwerkingen hebben op ons milieu. Wij scheiden ons afval. Wij zijn ons bewust van het feit dat er een toekomst moet blijven voor ons nageslacht.

Privacy Policy

Alle, bij ons bekende, persoonsgegevens worden gebruikt volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb). Deze gegevens zijn uitsluitend voor eigen gebruik en worden niet verstrekt aan derden.

 

€00 items

Winkelwagen